Tervetuloa meille
Kodit ja ohjelma
Ilmoittautuminen
Taiteilijat
Yhteystiedot
 
 
 
Valitse näytettävä aika: 
Edellinen viikko  Edellinen päivä Seuraava päivä   Seuraava viikko
 
Onnentutkimuslaitos Eläintarhassa. 12. 5.  

Torstai, 12. Toukokuu 2005, 18:00 - 20:00

Onnentutkimuslaitos Eläintarhan huvilassa.

Kallion kaupunginosassa sijaitsee uneliaan raukeasti Porvariskotimuseo jonka ylimmän kerroksen residensseissä vierailee ulkomaisia taiteilijoita. Heistä kukin asuttavat tätä taloa muutamasta viikosta jokuseen kuukauteen kerrallaan kommuuni hengessä.

Kuten tämän villan asukkaat 1800-luvulta lähtien viljelivät juureksensa oman pihansa kasvimaalla tuo luomutaiteilija Teuri Haarla puolestaan tähän puuhuvilaan yhdeksi illaksi keväisen änkyrätaiteellisen teoksensa. Olla tämä epävirallinen yhdistys, jonka tarkoitus on kerätä ja levittää kertomuksia ja tietoa henkilökohtaisista onnen tai autuuden, jopa rakkauden, aina uudelleen löytymisen, ihmeellisistä prosesseista.

Näiden havainnollisten kertomusten levittämisen yksi tarkoitus on vaikuttaa näivettävästi maailmanlaajuiseen turhan tuotannon ja kulutuksen kasvuun. Pruttokansantuotteen jatkuvaan kasvuun perustuva hyvinvoinnin käsite tuottaa mm. autioituvaan maaseutua.

Teurin perustaman yhdistyksen ensimmäinen tällainen kertomus on tekeillä oleva BIOKÄNNIOPAS, jonka osia hän haluaa esitellä mahdollisimman havainnollisin keinoin. Eläintarhan huvilan historiaan on taas kuulunut aina viime vuosikymmenelle asti ulkohuussi. Tämä reilu jätkä on luvannut kaikkien tuomisiensa lisäksi myös viedä illan synnyttämän kompostiannin mennessään.

Näin vaihtokaupan hengessä syntyy maanviljelijääkin hyödyttävä egologinen vuorovaikutteinen taidemuunnos.
Muhevan muistimmullan tuottaja on huomannut että tällaiseen hajoamalla hiljentyneeseen alustaan hetken kukkavarret mielellään juurtuvat. Ja madot pellossa, nekin kiljuvat jo täällä nälissään. Ne ovat aivan uskomattomia kaiken vanhan saastan pois syöjiä.


Tämä sitkeään kaskenraivaajien sukuun kuuluva apurahataiteilija on tunnetusti viljellyt juureksia milloin Ateneumin kuin Kiasmankin nurmikoilla. Nyt hän suunasaunapäänä säätää iloksemme täysin uniikin illan kaikilla hevosvoimilla.

Kansantanssija Reijo Kela säestää improvisoiden suomalaisuuden päivänä
vetäen hatustaan koodin/oodin ugriselle kielelle ja kulttuurille.


Gastronomia: Maa-artisokkapaisti Teurin pihan multatryffeleistä.
Tähän tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.


Katso video, kesto 6 min 00 sek:

Koti16.mp4 (quicktime)

Koti16.wmv (media player)Takaisin